Bredli Bil (28), zvijezda Vašington Vizardsa u NBA, odbio je opciju da u klubu aktivira ugovor za narednu sezonu vrijedan čak 36,4 miliona američkih dolara (nešto manje od 35 miliona eura).

Amerikanac, po mnogima jedan od najboljih šutera u najjačoj ligi svijeta, izaći će na tržište i sa statusom neograničeno slobodnog agenta pregovarati sa drugim klubovima. Vašington će svakako imati prednost kada su finansijske ponude u pitanju – jer po NBA pravilima, ,,čarobnjaci“ jedini imaju priliku da beku ponude petogodišnji ugovor.

Bil ima pravo da sa Vizardsima potpiše na pet godina u ukupnoj vrijednosti od čak 236 miliona eura. Međutim, pretpostavlja se da će višestruki Ol-star igrač tražiti šansu da potpiše za neki klub koji se bori za titulu, bez obzira na to što bi u takvom timu računao na drastično manju platu.

Bil iza sebe ima dobru sezonu, u kojoj je bilježio 23,2 poena, 6,6 asistencija i 4,7 skoka u prosjeku. Sezonu ranije imao je čak 31,3 poen u prosjeku. Posebno u pretprošloj sezoni su mečevi Vizardsa bili omiljeni NBA fanovima za kladjenje uzivo.

Kako se spekuliše, za Bila su ozbiljno zainteresovani Los Anđeles Lejkersi, kojima fali vrhunski šuter sa distance u bekovskoj liniji.